Urnik in lokacija

LEKCIJE OZAVEŠČANJA SKOZI GIB (ATM)

SREČANJA PREK SPLETA (Zoom): ČETRTEK 20h-21h

AJDOVŠČINA, Srednja šola Veno Pilon, Cesta 5. maja 12: TOREK 19.30-20.30

POSTOJNA, OŠ Antona Globočnika, Cesta na Kremenco 2: ČETRTEK 18.00-19.00

FUNKCIONALNA INTEGRACIJA (FI)

Lekcije funkcionalne integracije izvajam po dogovoru.

POPOTNICA ZA LEKCIJE PREK SPLETA

Naredite si stik s tlemi prijeten. Uporabite ležalno podlogo (armafleks, tanka penasta ležalka za na plažo ipd). Pri roki imejte zloženo brisačo ali manjši vzglavnik za podporo glave ter odejo. Če težko ležite na tleh, lahko lekcije izvajate tudi na kavču ali postelji. Zelo pomembno je, da je prostor dovolj topel, da vas med gibanjem ne zebe.

Med lekcijo skrbite za svoje udobje. Gibe, ki naj ne bodo obsežni, izvajajte počasi. Za učinek lekcije ni pomembna velikost giba, temveč vaša pozornost, usmerjena na to, kako gib naredite, zato ne pojdite do skrajnih meja svojih zmožnosti, temveč delajte dosti manj kot zmorete. Izogibajte se bolečini in naporu. Gibe lahko izvajate tudi samo v mislih. Iščite najlažjo različico giba, občutke lahkotnosti, ugodja. Bodite pozorni na dihanje, ki naj bo sproščeno. Če med izvajanjem gibov zaznate, da zadržujete dih, skrajšajte in upočasnite gibe do te mere, da bo dihanje spet gladko steklo. Počivajte preden počitek zares potrebujete. Pomnite: pri metodi Feldenkrais je manj zares več!

Ob vstopu na spletno srečanje bo vaš mikrofon izključen. Vabljeni, da ga vključite, ko se pozdravimo. Med lekcijo naj bodo mikrofoni zaradi zagotavljanja kakovosti zvoka ponovno izključeni. Zaželeno je, da se skupini pridružite z vključeno kamero in jo namestite tako, da vas lahko vidim v celoti in vas spremljam med izvajanjem gibov ter tako poskrbim za vašo varnost. Po lekciji ste vabljeni, da (po želji) delite vaša opažanja ali postavite vprašanja, lahko tudi neposredno prek pogovornega okna ali v naslednjih dneh prek e-pošte. Vaši komentarji so zame dragocena povratna informacija.

PODROBNEJE O LEKCIJAH OZAVEŠČANJA SKOZI GIB

ZAVRNITEV ODGOVORNOSTI

Lekcije ozaveščanja skozi gib (Awareness Through Movement) in lekcije funkcionalne integracije (Functional Integration) niso nadomestilo za zdravniško obravnavo. Če imate kakršne koli zdravstvene težave, se pred izvajanjem lekcij posvetujte s svojim zdravnikom in me nanje opozorite pred udeležbo na prvi lekciji.

Odgovornost je izključno na strani uporabnika; Mikrogib, Mateja Pate s.p., ne prevzema nobene odgovornosti za morebitno osebno, stvarno in premoženjsko škodo, ki bi lahko nastala ob uporabi lekcij ozaveščanja skozi gib in funkcionalne integracije.