Delavnica ‘ZA LAHEK IN PROŽEN KORAK’

Pred nami je tisti del leta, ko dneve bolj pogosto preživljamo zunaj ob najrazličnejših aktivnostih. Zadnja delavnica pred poletjem bo posvečena človekovemu najbolj naravnemu načinu gibanja – hoji. Ko so naša stopala dobro organizirana, nam omogočajo tako stabilnost kot prožnost, dobro ravnotežje, blažijo udarce ter olajšujejo stojo, hojo in sedenje. Če nam stopala ne nudijo učinkovite podpore, čutimo posledice v gležnjih, kolenih in kolkih, kar nadalje vpliva na prsni koš in hrbtenico ter položaj glave.

Kako lahko dosežem, da stopala postanejo trden, a hkrati prožen temelj? Z gibalno-raziskovalnimi uricami ozaveščanja skozi gib (Awareness Through Movement, ATM), ki bodo potekale:

– PREK SPLETA (platforma Zoom): četrtki ob 20. uri (5. maj – 23. junij 2022)

Brezplačno uvodno srečanje: 5.5. ob 20h.

– V ŽIVO (Srednja šola Veno Pilon, Ajdovščina): torki ob 19.30 (10. maj – 21. junij 2022)

Brezplačno uvodno srečanje: 10.5. ob 19.30.

Kaj lahko pričakujem od delavnice? Boljše ravnotežje, gibljivost in držo, večjo stabilnost, več svobode v kolkih, udobnejšo hojo in stojo, povečano zavedanje samega sebe, boljšo samopodobo.

Kaj potrebujem za udeležbo na delavnici? Čvrsto ležalno podlogo (armafleks, tanjša penasta ležalka za na plažo, debelejša odeja ipd), manjši vzglavnik ali zloženo odejo oziroma brisačo ter topla in udobna oblačila, lahko tudi lažjo odejo. Za udeležbo prek spleta pride prav stabilna internetna povezava in računalnik / tablica / pametni telefon ter miren in dovolj topel prostor. Brez skrbi, ne bo vam treba strmeti v zaslon, saj boste sledili le ustnim navodilom.

Pomembno … Kljub temu, da za udeležbo na delavnici predznanje ni potrebno, vsem, ki metode Feldenkrais še ne poznate, priporočam, da pred prvim srečanjem poiščete nekaj osnovnih informacij in priporočil na povezavi https://mikrogib.si/urnik-in-lokacija/. Če imate kakršne koli zdravstvene težave, se pred udeležbo na delavnici posvetujte s svojim zdravnikom in me nanje prosim opozorite pred prvim srečanjem.

Kakšna je investicija v moje dobro počutje? Cena delavnice je 75 € in vključuje šest srečanj, začasni dostop do zvočnih posnetkov lekcij, zvočni posnetek ene celotne lekcije in nekaj zvočnih posnetkov krajših gibalnih vaj za vsakdanjo uporabo.

Če se delavnice na vaše priporočilo udeleži oseba, ki še ne pozna metode Feldenkrais oziroma se še ni udeležila lekcij v organizaciji podjetja Mikrogib, prejmete 10-odstotni popust. Do popusta v enaki višini so upravičeni tudi člani iste družine.

Število mest na delavnici je omejeno. V primeru premajhnega števila prijav si pridržujem pravico do odpovedi delavnice.

Kje dobim več informacij in se prijavim na delavnico? Pišete mi lahko na e-naslov mateja@mikrogib.si ali me pokličete na telefonsko številko 041 393 513.

Prisrčno vabljeni!

Z vami na poti do lahkotnejše hoje,

Mateja

Once we can learn a movement, we know it well,

in every direction, in every detail – we are now free to write our own handwriting.”

Moshe Feldenkrais