Novoletno darilo, večeri odprtih vrat in delavnica Ohrani ravnotežje

Novoletno darilo: v FB skupini MINI FELDENKRAIS ZA VSAK DAN boste lahko zadnji teden v decembru vsak dan brezplačno dostopili do zvočnega posnetka krajše lekcije ozaveščanja skozi gib.

Večera odprtih vrat pred začetkom nove delavnice Ohrani ravnotežje bosta potekala prek spleta v sredo 4. januarja ob 19.00 in v četrtek 5. januarja ob 20.00. Vabljeni, da brezplačno preizkusite moč majhnih, počasnih gibov, združenih z zavedanjem.

Delavnica Ohrani ravnotežje

Ravnotežje je za nas življenjskega pomena. Imeti ravnotežje pomeni, da smo sposobni porazdeliti težo tako, da lahko stojimo ali se premikamo, ne da bi padli. Čeprav ravnotežje pogosto jemljemo za samoumevno, se redko zavedamo, da skoraj čisto vse, kar počnemo, zahteva dobro ravnotežje. Pogoj za to pa je usklajeno delovanje centralnega živčnega sistema, notranjega ušesa, oči, mišic, kosti in sklepov.

Sčasoma se začne naša sposobnost ohranjanja ravnotežja iz različnih razlogov zmanjševati. Težave z ravnotežjem so resen izziv za starejše ljudi, ki se zaradi nestabilnosti pogosto odpovedo telesni dejavnosti, kar vodi v začarani krog upadanja vitalnosti: zaradi zmanjšanja fizične aktivnosti se poslabšajo s starostjo povezana stanja, ki v osnovi povzročijo slabše ravnotežje.

Ozaveščanje skozi gib po metodi Feldenkrais je nežen gibalni pristop, s katerim vzpodbudimo možgane, da izboljšajo nevrološko, skeletno in mišično organizacijo telesa, zato so učinkovita podpora ohranjanju ali povračanju dobrega ravnotežja. Ker so naši miselni in čustveni vzorci neločljivo povezani z našo držo, mišičnim tonusom ter načinom gibanja, nam metoda Feldenkrais pomaga vzdrževati ravnotežje tudi v prenesenem pomenu – z njeno pomočjo lažje plujemo čez razburkani ocean življenja, saj nas sprošča, pomirja, izboljšuje našo samopodobo in krepi samozavest.

Delavnica je zasnovana kot cikel desetih lekcij ozaveščanja skozi gib, ki bodo potekale med 9. januarjem in 23. marcem 2023, in sicer:

  1. V ŽIVO v Ajdovščini (torek 19.30-20.30) in v Postojni (četrtek 18.00-19.00),
  2. PREK SPLETA ob četrtkih od 20.00 do 21.00.

Cena delavnice je 110 € za udeležbo v živo oziroma 100 € za udeležbo prek spleta. Ker gre za zaokrožen program, je priporočljivo, da se udeležite celotne delavnice. V primeru vaše odsotnosti na posameznem srečanju prejmete spletno povezavo do zvočnega posnetka lekcije. Če se udeležite celotne delavnice, prejmete v trajno last nekaj zvočnih posnetkov krajših vaj, s pomočjo katerih lahko vsak dan utrjujete pridobljeno znanje.

Možna je tudi udeležba na posamezni lekciji, pri čemer je cena 13 € za eno srečanje v živo oziroma 12 € za eno srečanje prek spleta, dostop do posnetka lekcije pa ni mogoč. Pogoji poslovanja so objavljeni tukaj.

Če se celotne delavnice na vaše priporočilo udeleži oseba, ki še ne pozna metode Feldenkrais oziroma se še ni udeležila lekcij v organizaciji podjetja Mikrogib, prejmete 10-odstotni popust. Če se na delavnico hkrati z vami prijavi kdo od vaših družinskih članov, prejme 15-odstotni popust.

Na delavnico se lahko prijavite prek e-naslova mateja@mikrogib.si ali telefona 041 393 513. Ob prijavi prosim navedite želeni termin (v živo Ajdovščina / v živo Postojna / splet). Število mest na delavnici je omejeno. V primeru premajhnega števila prijav si pridržujem pravico do odpovedi delavnice.

Želim vam čaroben december in se veselim srečanja z vami!

Topel pozdrav,