POKONČNO V NOVO LETO

DELAVNICA ZA BOLJŠO DRŽO PO METODI FELDENKRAIS

Naša drža močno vpliva na lahkotnost gibanja in na naša čustva, udobje, zdravje in dojemanje življenja. Čeprav nam naš ustroj omogoča pokončno držo, sčasoma zaradi različnih navad in življenjskih okoliščin razvijemo način drže, ki ni optimalen in ki začne obremenjevati skelet in mišice do te mere, da se pojavijo zdravstvene težave.

Z lekcijami ozaveščanja skozi gib po metodi Feldenkrais bomo odpravljali omejujoče navade glede drže. Z lahkotnimi gibi in usmerjanjem pozornosti bodo popustile pretirane napetosti v mišicah, kar bo omogočilo izboljšanje drže in prožnosti telesa. Z reorganizacijo gibanja bomo olajšali ali preprečili bolečine zaradi neoptimalne drže.

KDAJ

Delavnica bo organizirana kot cikel osmih lekcij ozaveščanja skozi gib, ki bodo potekale ob četrtkih ob 20. uri od 13. januarja 2022 dalje na spletni platformi Zoom. Za pokušino se nam lahko pridružite na brezplačni uvodni lekciji 6. januarja 2022 ob 20. uri.

KOLIKO PLAČAM

Cena za zgodnje prijave (do 7. januarja 2022): 88 €

Redna cena (po 7. januarju 2022): 96 €

Obisk posamezne lekcije: 12 €

10-odstotni popust za udeležbo dveh ali več članov iste družine na celotni delavnici.

KAJ DOBIM

Osem enournih srečanj, dostop do posnetkov lekcij, posnetke kratkih vaj za vsak dan in 10-odstotni popust za udeležbo na izbranih delavnicah do konca junija 2022.

KAJ POTREBUJEM

Za udeležbo na delavnici potrebujete stabilno internetno povezavo in računalnik (oziroma tablico ali pametni telefon), miren in dovolj topel prostor, ležalno podlogo (armafleks, tanjša penasta ležalka za na plažo, debelejša odeja ipd), manjši vzglavnik (oziroma zloženo odejo ali brisačo), po potrebi tanjšo odejo.

Predznanje ali dobra fizična pripravljenost nista potrebna, saj so gibi počasni in nezahtevni, poleg tega jih prikrojite svojim sposobnostim. Kljub udeležbi prek spleta vam ne bo treba strmeti v zaslon, saj boste sledili le ustnim navodilom. Če metode Feldenkrais še ne poznate, priporočam, da si pred prvim srečanjem preberete nekaj priporočil na povezavi https://mikrogib.si/urnik-in-lokacija/.

Če imate kakršne koli zdravstvene težave, se pred izvajanjem lekcij posvetujte s svojim zdravnikom in me nanje opozorite pred udeležbo na prvi lekciji.

PRIJAVE IN INFORMACIJE

Pišete mi lahko na e-naslov mateja@mikrogib.si ali me pokličete na telefonsko številko 041 393 513.

Prisrčno vabljeni!

Mateja

˝Ko se zavemo, kaj zares počnemo in ne le, kaj mislimo, da počnemo, si na široko odpremo vrata k izboljšanju. Brez spremembe ni izboljšanja.˝ Moshe Feldenkrais