STRESI STRES Z RAMEN

Si želite malce odklopa od vsakdanjih obveznosti in poplave slabih novic? Kaj pravite na to, da bi z ramen odložili nekaj bremen, ki so vam jih naložili stres, strah, tesnoba? Bi vam prav prišlo nekaj globoke sprostitve? Si predstavljate, da bi se spet – preprosto dobro počutili?

Z ozaveščanjem skozi gib po metodi Feldenkrais si lahko povrnete sproščenost, zaupanje, izbiro, samozavest, odpornost in optimizem, se osvobodite omejujočih vzorcev gibanja in razmišljanja ter premaknete vaš živčni sistem od reaktivnega proti umirjenemu stanju. S kombinacijo gibanja in usmerjanja pozornosti se bodo gibalni vzorci, povezani s slabo držo, strahom in tesnobo, preoblikovali v nove, zaradi katerih bodo vaša ramena razbremenjena in vaše življenje znova lahkotnejše.

TERMIN. Delavnica bo potekala v obliki petih enournih lekcij ozaveščanja skozi gib (Awareness Through Movement, ATM) vsak četrtek ob 20. uri med 24. marcem in 21. aprilom 2022 na spletni platformi Zoom. Za pokušino se nam lahko pridružite na brezplačni uvodni lekciji 17. marca 2022 ob 20. uri.

POTREBNA OPREMA. Za udeležbo na delavnici potrebujete stabilno internetno povezavo in računalnik / tablico / pametni telefon, miren in dovolj topel prostor, čvrsto ležalno podlogo (armafleks, tanjša penasta ležalka za na plažo, debelejša odeja ipd), manjši vzglavnik ali zloženo odejo / brisačo ter topla in udobna oblačila, lahko tudi lažjo odejo.

Predznanje ni potrebno, saj so gibi počasni in nezahtevni, poleg tega jih prikrojite svojim sposobnostim. Lekcije so primerne za vse starosti. Kljub udeležbi prek spleta vam ne bo treba strmeti v zaslon, saj boste sledili le ustnim navodilom.

Če metode Feldenkrais še ne poznate, priporočam, da pred prvim srečanjem poiščete nekaj osnovnih informacij in priporočil na povezavi https://mikrogib.si/urnik-in-lokacija/.

Če imate kakršne koli zdravstvene težave, se pred udeležbo na delavnici posvetujte s svojim zdravnikom in me nanje opozorite pred udeležbo na prvi lekciji.

CENA. Cena za zgodnje prijave (do vključno 18. marca 2022) je 55 eur, redna cena (od vključno 19. marca dalje) pa 60 eur. Cena vključuje pet lekcij ozaveščanja skozi gib, dostop do zvočnih posnetkov lekcij in nekaj krajših gibalnih vaj za vsakdanjo uporabo.

Če se delavnice na vaše priporočilo udeleži oseba, ki še ne pozna metode Feldenkrais oziroma se še ni udeležila lekcij v organizaciji podjetja Mikrogib, prejmete 10-odstotni popust. Do popusta v enaki višini so upravičeni tudi člani iste družine.

Število mest na delavnici je omejeno. V primeru premajhnega števila prijav si pridržujem pravico do odpovedi delavnice.

PRIJAVE IN INFORMACIJE. Pišete mi lahko na e-naslov mateja@mikrogib.si ali me pokličete na telefonsko številko 041 393 513.

Prisrčno vabljeni!

Z vami na poti v boljše življenje,

Mateja

“Hurry creates confusion. Very little speed is gained by trying to go too fast. Real speed is gained by simple, smooth, well balanced movements.” – Moshe Feldenkrais