Delavnica PREMIKI

Kako si olajšati vsakodnevna opravila

Ste kdaj pomislili, kolikokrat na dan se obrnemo, sklonimo, sedemo, ležemo, vstanemo, nekaj dvignemo, želimo nekaj doseči ali pobrati s tal? Ste prepričani, da znate to narediti na najlažji in najučinkovitejši način? Dr. Moshe Feldenkrais je menil, da se med gibanjem največkrat po nepotrebnem naprezamo, kar sčasoma lahko vodi v gibalne težave. Na delavnici Premiki bomo raziskovali, kako spreminjati položaje brez odvečnega napora, z uporabo skeleta, podpore tal in gravitacije. Namenjena je vsem, ki si želite olajšati vsakodnevna opravila – od zavezovanja vezalk na čevljih do seganja proti najvišji polici omare. Tisto, kar nas na dolgi rok spravlja v težave, je naša slaba vsakodnevna rutina. Spremenite jo v dobro – s pomočjo ozaveščanja skozi gib!

Pri lekcijah ozaveščanja skozi gib s počasnimi in nežnimi gibi ter usmerjanjem pozornosti sprožimo proces učenja, s katerim možgani reorganizirajo naše gibanje. Pozornost je osnova za zavedanje, zavedanje pa je podlaga za uvajanje sprememb v gibanju – in v življenju nasploh. Šele ko se zavemo, kaj delamo oziroma kako delujemo, lahko spremenimo način delovanja in izberemo za nas najustreznejšo od številnih možnosti, ki se nam ponujajo. Pri ozaveščanju skozi gib sprostimo mišične napetosti, ki omogočijo raziskovanje novih možnosti v gibanju, to pa se odraža v izboljšani gibljivosti, koordinaciji, ravnotežju in drži ter popuščanju kroničnih bolečin, povezanih z neoptimalno organizacijo telesa. Hkrati s sprostitvijo mišic popustijo tudi psihične napetosti; pogosto je prvi najbolj zaznaven učinek lekcij globoka sprostitev in umiritev.

Delavnica bo obsegala osem različnih lekcij ozaveščanja skozi gib. Pri vplačilu celotne delavnice prejmete naslednje ugodnosti:

  • darilo dobrodošlice (zvočni posnetek ene lekcije ozaveščanja skozi gib),
  • povezavo do zvočnega posnetka lekcije, če se kakšnega srečanja ne morete udeležiti,
  • možnost dokupa zvočnih posnetkov celotne delavnice po znižani ceni 55 €. (Skupaj torej 147 €.)

Delavnica bo potekala med 2. aprilom in 30. majem 2024, in sicer:

  1. V ŽIVO v Ajdovščini (torek 19.30-20.30) in v Postojni (četrtek 18.00-19.00),
  2. PREK SPLETA ob četrtkih od 20.00 do 21.00.

Srečanja odpadejo v tednu med 29.4. in 3.5.2024 zaradi šolskih počitnic.

Cena delavnice je 92 €. Udeležba na posamezni lekciji je možna le pri srečanjih v živo. Cena enega obiska je 15 €.

Pogoji poslovanja so objavljeni tukaj (klikni na povezavo).

Posebne ugodnosti:

Če celotno delavnico na vaše priporočilo vplača oseba, ki se še ni udeležila Mikrogibovih delavnic/skupinskih lekcij, prejmete 10-odstotni popust. (82,80 €)

Če se na delavnico hkrati z vami prijavi kdo od vaših družinskih članov, prejme 20-odstotni popust. (73,60 €)

Za vse, ki se še nikoli niste udeležili Mikrogibovih delavnic/skupinskih lekcij, je prvo srečanje v okviru delavnice brezplačno.

Število mest na delavnici je omejeno. Prijave sprejemam prek spletnega obrazca (klikni na povezavo).

Prisrčno vabljeni!