NAJ ZA TRENUTEK ODLOŽIJO BREMENA NAŠ VRAT IN RAMENA

Kaj? Delavnica po metodi Feldenkrais – šest lekcij zavedanja skozi gibanje (Awareness Through Movement, ATM).

Kje? Na spletni platformi Zoom.

Kdaj? Šest četrtkov (25. februar, 4. marec 2021, 11. marec, 18. marec, 25. marec in 1. april 2021) od 20h do 21h. Predstavitvena lekcija: 18. februar ob 20h.

Zakaj? Da odpravimo napetosti v vratu in ramenih. Bolečine v tem območju so lahko povezane s prisilno držo zaradi narave dela v mnogih poklicih, zelo pogosto pa so tudi posledica stresa in občutenja tesnobe ter strahu. Na te občutke se odzovemo zelo univerzalno: ramena potegnemo navzgor in naprej, naredimo okrogel hrbet, vrat pa potegnemo navzdol in naprej. Če smo neprestano izpostavljeni stresnim situacijam, lahko postane takšna organizacija telesa stvar navade in med drugim močno vpliva na naše dihanje, pa tudi na samopodobo.

Za koga? Za vse, ki si želite več svobode v vratu in ramenih, bolj sproščeno dihanje in boljšo držo. Za vse, ki želite storiti nekaj dobrega zase. Za vse, ki bi se radi gibali skladnejše in lahkotnejše. Za vse, ki želite ohraniti prožnost uma. Za vse, ki bi radi poskusili nekaj novega.

Kaj potrebujem? Stabilno internetno povezavo in računalnik / tablico / pametni telefon. Miren in dovolj topel prostor. Čvrsto ležalno podlogo (armafleks, tanjša penasta ležalka za na plažo, debelejša odeja ipd). Manjši vzglavnik ali zloženo odejo / brisačo. Topla in udobna oblačila, lahko tudi lažjo odejo.

Kakšne so prednosti lekcij zavedanja skozi gibanje? Predznanje ni potrebno – gibi so počasni in nezahtevni. Primerno za vse starosti – ob predpostavki, da vam ležanje na tleh ne predstavlja težave. Svoboda – gibanje prikrojite svojim sposobnostim. Brez strmenja v zaslon – sledite le ustnim navodilom.

Cena? Predstavitvena lekcija je brezplačna. Celotna delavnica: 60 eur. Delavnica je sicer zaokrožena celota, vendar je možna tudi udeležba na posameznih lekcijah (cena 12 eur na srečanje). Minimalno število udeležencev za izvedbo delavnice: 4.

Ste v času lekcij zasedeni, pa vas delavnica vseeno zanima? Ni problema, udeleženci delavnice prejmete zvočne posnetke, da se lekcijam posvetite, kadar želite.

Prijave in informacije: mateja@mikrogib.si, 041 393 513.

THERE IS NO LIMIT TO IMPROVEMENT. – MOSHE FELDENKRAIS