Najlepše darilo

Torek zvečer je čas za študijsko skupino z mentorico Donno Ray, mednarodno priznano učiteljico metode Feldenkrais. Sredi novega vala epidemije smo – nekateri že dolge mesece ‘obsojeni’ na delo od doma, trudeč se v nenavadnem delovnem okolju usklajevati poklicno in družinsko življenje, ki je v času intenzivnega sobivanja na svojevrstni preizkušnji; drugi v izolaciji zaradi covida-19 v družini; spet tretji nezadovoljni, da ne morejo pridobljenega znanja deliti v neposredni interakciji z ljudmi, temveč le prek spleta; vsi pa bolj ali manj negotovi glede prihodnosti.

A hkrati skoraj vsi po vrsti delimo zgodbe o tem, kako se zaradi tistih učinkov metode Feldenkrais, ki so morda malce bolj ‘skriti’, zdaj drugače spoprijemamo z izzivi. Kako smo v teh letih, zagotovo tudi zaradi Donninega bogatega znanja psihologije, ki nam ga predaja brez zadržkov, začeli premagovati ovire na drugačen način. Kako smo začeli pridobivati sposobnost, da se v trenutkih preizkušenj hitreje uravnotežimo in umirimo. Kako smo začeli spoznavati, da lahko na težave odreagiramo na več različnih načinov, ne da bi nas popolnoma vrgle iz tira. Da lahko gremo v različne smeri z ravno pravšnjo mero truda. Kako smo se med desetinami lekcij ozaveščanja skozi gibanje naučili poiskati občutek prijetne utelešenosti, pristnega stika s seboj, ki nam olajša prilagajanje novim zahtevam. ˝Izobraževanje za učitelja metode Feldenkrais je najlepše darilo, ki ste si ga lahko dali,˝ nam je dejala Mara Fusero, še ena od naših velikih učiteljic. Zares težko bi se ne strinjala z njo.

Če si želite podariti delček tega, o čemer pišem v zgornjem odstavku, vabljeni. Prva lekcija ozaveščanja skozi gibanje je brezplačna. Vsako sredo ob 20h na platformi Zoom. Prijave: mateja@mikrogib.si.